Update angående skadan

I slutet av April fick jag äntligen ta ut stentet som satt inopererat från njuren ner till urinblåsan.
Läkaren hade sagt till mig att det inte skulle göra speciellt ont - HAN LJÖG. De gick in med verktyg och kameror genom urinröret för att sedan dra ut stentet. Som tur är så tog själva ingreppet bara några minuter. När stentet var ute så frågade sköterskan om jag ville se hur det såg ut. Där satt jag i gynstolen och såg sköterskan hålla upp skapelsen medan Thomas fortfarande höll mig i handen - som att vi hade fått barn. Ett barn i Sveriges flaggas färger. =þ


Dagen efter så var det dags för återbesök hos neurologen. Hon gjorde samma tester som dagen efter operationen och kunde konstatera att nervskadan fortfarande är kvar. Jag har fått tillbaka mer utav känseln men har istället fått mycket mer smärta. Jag blev sjukskriven i två månader till och fick remiss till en arbetsterapeut, en sjukgymnast samt för en neurofysiologisk undersökning. Fick även en medicin som ska fungera bra för nervsmärta så att jag får lite mer sömn på nätterna och slipper vakna flera gånger av att det gör ont.
 
I Fredags var jag och träffade arbetsterapeuten och sjukgymnasten. Det gick bra, gick igenom en massa övningar som jag ska göra två gånger om dagen. Fick även med mig en burk med handträningsmassa som jag ska knåda och rulla för att försöka väcka den skadade nerven samt träna upp musklerna i handen. Så det pysslar jag med om dagarna nu för tiden. Leker med lera!


Så långt har jag kommit med tillfrisknandet. Återbesök på Rehab nästa vecka och sedan sitta och vänta på kallelsen från Sophiahemmet så att jag kan få klarhet över vart skadan sitter och framförallt om det någonsin kommer att bli bra. Sitter även och håller på att skriver en skadeanmälan. Är inte den som brukar bråka om saker och kräva ersättning - men när det var planerat att jag skulle vara sjukskriven i två veckor från början och nu är det uppe i över tre månader på grund av sjukhusets slarv - ja då tycker jag faktiskt att de ska ersätta för förlorad arbetstid åtminstone. Det var en liten update. Nu måste armen vila upp sig. Sweet dreams! :)


Kommentarer
Molly

sv: jodå det är bra med mig, haft en bra valborg? :)

2013-05-05 @ 09:39:21 | http://moollye.blogg.se
Lina

Galet!!
Stark du är!

2013-05-05 @ 10:12:20 | http://linaohlsen.se
Josefine

SV: bara bra :)

2013-05-05 @ 20:54:20 | http://joseffinedjur.blogg.se
Jenniey Love

Hoppas det blir bättre snart<3

Jag har också en sån lera som jag tränar med.

Kramiz<3

2013-05-06 @ 20:37:35 | http://prinsessanjenniey.blogg.se/
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback