Maskrosbarn

 
Detta har några ungdomar skrivit ner på en lapp som svar på frågan varför just dem är på lägret som den ideella föreningen Maskrosbarn anordat. Maskrosbarn stödjer ungdomar som har föräldrar som missbrukar och/eller är psykiskt sjuka. Då ämnet ligger mig väldigt varmt om hjärtat så vill jag göra er uppmärksamma om vilket fantastiskt arbete de utför.
 
Utöver lägret som är varje sommar på en gård i Hälsningland så har de även i Stockholm och Göteborg något som kallas för arbetsgrupper/stödgrupper. Då träffas man en gång i veckan. Ibland för att prata av sig och ibland för att göra roliga saker ihop.
 
De har även en egen fritidsgård som heter fredagsmys. En av ungdomarna som brukar besöka Maskrosbarn berättade att hon har två alternativ på fredagar - antingen var hon hemma med sina fulla föräldrar eller så gick hon ut och söp själv. Det var grunden till att Maskrosbarn startade fritidsgården. Fredagmys finns i Stockholm, Göteborg och i Malmö.
 
Är du intresserad av att veta mer så kan du läsa mer på deras hemsida eller på Facebook. Känner du att du vill visa ditt stöd så kan du göra det på olika sätt här
 
 

Kommentarer
Ida Almqvist

Hej jag är en tjej på 14 år jag är ett maskrosbarn och en tjej som jobbade för organissationen hade en föreläsning i min skola i början av terminen , jag har en pappa som har väldiga problem med alkohol. När jag föddes 1999 13 mars så var pappa redan då alkohollist men inget jag märkte av för ens jag blev äldre utan det är något min mamma har berättat på senare tid. Pappa blir väldigt aggressiv och arg när han fått i sig lite och när han väl början med några öl till frukost jan han inte sluta. Burk efter burk häller han i sig. Min mamma är nog en av dem starkaste personerna jag känner och det kommer vi till varför, mamma har stått ut med honom när han blir arg för ingenting. Hon har tagit hand om mig hela tiden och varken jag eller mamma har minne av att pappa nånsin läst en saga för mig när jag var liten. sommaren 2003 föddes Leo Viktor Marselus Almqvist det är alltså min lillebror och då var jag 4 år gammal alltså är han 10 i sommar. 1 till barn för min mamma att passa men det var inga problem för henne hon gjorde det som behövdes inget mer med det! våren 2004 flyttade hela familjen till en större villa. åren gick och ju äldre jag vart ju mer förstod jag.

En kväll satt vi alla i köket och pappa var full som vanligt, han började skrika på mamma och du sa jag kom Leo vi går upp till över våningen. Ett tag var jag som en mamma till Leo för att jag inte ville att han skulle få samma uppväxt som mig jag ville inte att han skulle se när pappa skrek och var otrevlig och drack. Det hände flera gånger att jag tog Leo från rummet mina föräldrar var i. Efter ett tag funderade jag och mamma och Leo över om vi ville att dem fortfarande skulle vara tillsammans vi hade sagt att han skulle bättra sig med det gjorde han inte. han fick flera chanser! Vi kom tillslut fram till ett nej dem skulle alltså skiljas och när pappa fick reda på det vart hela mitt liv ett helvete! Mordhot från pappa till mamma, poliser , rätte gångar, förhör, blod , tårar , rädsla, vi fick inte bo hemma ett tag för polisen trodde han skulle göra oss något, Jag och Leo vågade inte träffa honom längre vi var rädda , rädda för våran egen pappa...

Allt är mycket bättre nu men inget är bra är! Min pappa har alltid platsat i helvetet! Kram // Ida

2013-05-12 @ 02:40:03
Browneyedgirl

Godmorgon =)
Man önskar att alla fick ha det bra, men tyvärr är det inte alltid så :( Härligt med människor som vill ändra något till det bättre.
Ha en fin dag, kram

2013-05-12 @ 07:10:22 | http://browneyedgirltjejen.blogspot.com
Jennifor

hade ingen aning att det finns läger för barn med svår uppväxt,vet du åldersgrensen för lägret?
Mvh jennifor

2013-05-12 @ 09:03:33 | http://JLoneryd.blogg.se
Annika

Det är så många barn som far illa. Fler än man tror. Och det är så bra att sådana orgaisationer finns dit barn kan vända sig och få hjälp och lite förståelse. När man läser Idas kommentar här också så blir man tårögd. Inga barn ska behöva uppleva sådana saker. Och ofta är det ju alkoholens fel.

Känner att jag måste göra mer, det är en sådan viktig fråga. Tack att du skriver om det!
Kram

2013-05-12 @ 10:38:19 | http://gazet.se/annikatheens/
Nathalie Tegelstam

sv; hihi :)
Planer för idag då?
kram

2013-05-12 @ 11:09:37 | http://nathalietegelstam.se
therese pue

Hej, veckans blogg är ni avslutad! Blev det du? Ja kanske... Om inte, så anmäl dig igen! :D

och om du vill, gå även med i sveriges grymmaste bloggar på facebook. Sidan växer varje dag, och din blogg med. https://www.facebook.com/groups/519098314814176/

Ha en fin söndag,kram! <3

2013-05-12 @ 11:20:37 | http://fames.se/duvetpue
MartinaOlsson

sv; absolut! :)

2013-05-12 @ 12:07:46 | http://martinaolsson.myshowroom.se
hanna - foto

Vi hade en föreläsare på skolan från Maskrosbarn, och det var så intressant att lyssna på! Kände mig väldigt träffad, och satt och funderade på hur många fler av oss som lyssnade som kände samma sak. Skrämmande..

sv: tack så mycket! vilken fin design du har :)

2013-05-13 @ 00:13:04 | http://everypixeloflife.blogg.se/
Anonym

sv: Ja det var inte så att man blev uttråkad av att lyssna heller, även fast man satt i en timme/ en och halv.. Utan man hängde med och vill höra mer. Ja det var som en aha-upplevelse!

2013-05-13 @ 00:20:30
hanna - foto

sv: Ja absolut! Skulle vara intressant att vara med på ett sånt läger!

2013-05-13 @ 00:37:24 | http://everypixeloflife.blogg.se/
hanna - foto

sv: Jo det är sant, men sen är det ju det att få "tummen ur röven" och så vill jag inte åka själv om det skulle vara så.. :)
Ja men det låter kul det också!

2013-05-13 @ 00:54:53 | http://everypixeloflife.blogg.se/
hanna - foto

sv: Nej precis.. :)

Jodå, förutom att jag har fått löss... Haha men men så är det ibland.. Hur har du haft det? :)

2013-05-13 @ 01:02:44 | http://everypixeloflife.blogg.se/
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback