Samtransbussen kördes av en galning!

 
I Lördags hände något sjukt. Vi var ett gäng som skulle träffas hos en vän i Åkersberga för att grilla och spela poker. Längst Norrtäljevägen så körde Thomas enligt hastighetsbegränsningen på den tvåfiliga motorvägen. Från ingenstans så ser han något vitt i backspegeln. Det är en Samtransbuss som ligger och sniffar oss i baken. Hetsig jävel, tänkte Thomas och väntade på ett läge att släppa förbi den stressande filuren. Men det gick tydligen inte snabbt nog..
 
Samtransbussen körde om, då svängde vi ut i vänsterfilen igen. Då tvärnitar Samtransbussen så att Thomas får ställa sig på bromsen. Thomas tutar, då pekar busschaffuören fingret åt Thomas. Vi byter fil. Samtransbussen gör detsamma och vänjer att återigen tvärnita så att vi är någon millimeter från att köra in i honom. Där började det gå över styr. Thomas gasade på och körde om honom. Då passade jag på att fota bilen för att komma ihåg reggnumret medan vi kör förbi. Samtransbussen hakar på och lägger sig återigen bakom och trycker. Då tvärnitar Thomas.
 
Samtransbussen hänger på tutan, svänger ut i väggrenen på höger sida och kör om en annan bil. Något som är livsfarligt. De smäller nästan men den andra bilen tvärnitar och bussen kör om. Vad händer sen? Samtransbussen lägger sig snett framför oss som fortfarande ligger i vänsterfilen och kastar ut en stor gul borste/snöskrapa som flyger rätt mot vår vindruta. Thomas hinner precis svänga så långt mot vänster som det gick utan att vi skulle smälla. Sedan svängde bussen av. Okej, många bli förbannade i trafiken och beter sig omoget, men det han gjorde satte inte bara våra liv på spel, utan även andra i trafiken. Han gick verkligen över gränsen!
 
Jag har arbetat som personlig assistent under många år. Har åkt med olika bolag och enormt många olika chafförer. Vissa kör verkligen som idioter, man får hålla i sig för att inte slängas ut genom fönsterrutan. Jag säger alltid ifrån och ber dem lugna ner sig. Som tur var så var bussen tom på kunder denna Lördag - men tänk om det hade suttit någon exempelvis i rullstol i bilen under hans vansinnesfärd? En människa som kanske inte ens kan tala. En person som inte har någon assistent med sig som kan skälla ut chauffören. Personen i fråga hade ju kunnat få men för livet. Sådanna som den här mannen är absolut inte lämpliga att ha körkort överhuvudtaget.
 
Vi har självklart ringt till Samtrans och berättat detta. Trots att detta kanske är dålig PR för just Samtrans så vill jag verkligen understryka att de på kontoret var väldigt tillmötesgående och höll med om att detta var vansinnigt. Jag var jättenyfiken på hur de skulle ta denna kritik - men de lyssnade och kommer att vidarebefodra detta till cheferna samt ha ett möte om personen i fråga. Hon sa ordagrant att de har en strikt policy för hur deras förare skall bete sig i trafiken samt att denna man gått över alla gränser och emot allt de står för. Så jag ger min fulla respekt till Samtrans som företag. Jag kände att vi var tvugna att meddela dem detta så att de vet vad de har för galning till anställd. De borde skicka honom på en anger management-kurs, eller två.
 
Några dagar senare så var Thomas och jobbade i närheten av Åkersberga - då åkte han förbi där det hände och där vid vägen så låg borsten. Han var bara tvungen att stanna och plocka upp det som fanns kvar utav den. Undrar om han vill ha tillbaka den? :P Återigen, en stor guldstjärna till Samtrans för ett perfekt bemötande! Har du råkat ut för någon galning i trafiken någon gång? Det slår jag vad om att du har.... They are everywhere - galningarna!
 
Anmäl er till månadens blogg här! Tävla om fina smycken här! ♥

Kommentarer
lydiamolins.blogg.se

SV: Ja verkligen, allt är bra här själv? :)

2013-07-10 @ 17:27:55 | http://lydiamolins.blogg.se/
Linnéa

Jodå, bara fint här - och själv? <3
Idag har jag tagit det ganska lugnt faktiskt, väntar på att bli hundägare i några dagar - får se om det blir redan ikväll eller imorgon :)

2013-07-10 @ 18:12:14 | http://linnealiebig.blogg.se
N E L L I E

Usch då!
sv: jag har varit inne i stan idag :)

2013-07-10 @ 19:54:31 | http://bluueeandgreen.blogg.se
Juthamat~

/jo, det går bra med meg. :D takktakk

2013-07-10 @ 21:34:45 | http://juthac.blogg.no
Evelina

fin blogg!

2013-07-10 @ 23:19:46 | http://imevelina.webblogg.se/
Alma

Sv: haha ingen orsak!:)
Joda de är bra, vaknade ganska nyss så är rätt så trött! :P Vad haru själv gjort idag? :)

2013-07-11 @ 11:17:17 | http://almasvedberg.devote.se
sofie

sv: ja visst var den :) tror den passar för mig som en första bil.

allt bra med dig denna soliga dag?

2013-07-11 @ 13:01:18 | http://nattstad.se/sofielundberg
Julia ♡ - Julia - My Life In Words. ♛

sv: jag har inte gjort så mycket, själv?
kram ♥

2013-07-11 @ 16:09:56 | http://thisismycoollife.blogg.se/
lydiamolins.blogg.se

SV: Så bra! :)

2013-07-11 @ 19:05:56 | http://lydiamolins.blogg.se/
Sara - Ensamstående mamma

Men fy vad hemskt.. Men skönt att det ändå gick bra och att ni blev bra bemötta när ni ringde dit.

Förresten så har jag en tävling i bloggen just nu där du har chansen att vinna ett presentkort, värde 150:-, hos Erikasgarderob.se. Det är enkelt att delta och du bestämmer själv hur många lotter du vill tävla med :) http://dolphin.blogg.se/2013/july/vinn-ett-presentkort-hos-erikasgarderobse.html#comments

Om du inte gillar den här typen av kommentarer så ber jag om ursäkt.

Trevlig helg!

2013-07-11 @ 23:39:52 | http://dolphin.blogg.se
cassandra gigel

sv; verkligen :D

hihi men tack fina du!

2013-07-12 @ 12:53:46 | http://cassandras.se/
Natalie Salazar

men usch vilken jäkla idioter de finns! :/

2013-07-12 @ 14:18:42 | http://natalies.se/
vanja

oj vad läskigt :s

2013-07-12 @ 22:22:32 | http://vvanja.blogg.se
Ann-Christine

Bloglovinbyte? :)

2013-07-13 @ 12:55:40 | http://annchristineagrens.blogg.se/
Emmy

Fy vad ohövligt och äckligt vansinnigt att köra sådär! det låter ju bara sjukt läskigt och dessutom onödigt... Bra att företaget lyssnar och är välvilliga tillbaka i varje fall :)

sv;
Ja förstår det hihi :D Ahjo, det är finfint med mig! Hur mår du själv? ^^

2013-07-13 @ 19:40:45 | http://eeemmylam.blogg.se
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback